Riaditeľom zariadenia pre seniorov na Cemjate bude S. Poptrajanovski

30.05.2012 Prešov

Prešov 30. mája (TASR) – Novým riaditeľom Zariadenia pre seniorov Harmónia v Prešove bude Slavko Poptrajanovski. Hlasovaním o tom dnes rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove.
Mesto na tento post vypísalo výberové konanie po tom, ako bývalá riaditeľka Anna Buzgóová ku koncu marca tohto roka odstúpila z funkcie. Do výberového konania sa prihlásilo osem uchádzačov, z ktorých komisia 17. marca vybrala do užšieho kola troch a predložila návrh na rokovanie zastupiteľstva.
Kandidáti dnes v krátkosti predstavili svoju víziu fungovania a rozvoja spomínaného sociálneho zariadenia. Poslanci nakoniec hlasovaním rozhodli, že do funkcie riaditeľa nastúpi od 1. júna 2012 41-ročný Poptrajanovski.
Nový riaditeľ je absolventom Filozofickej fakulty Univerzity Sv. Cyrila a Metoda v Skopje. Svoju kvalifikáciu si neskôr rozšíril na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave.
Poptrajanovski doteraz pracoval v niekoľkých sociálnych zariadeniach ako pedagogický pracovník. Od roku 2005 pôsobil ako riaditeľ najskôr v DSS v Spišskej Starej Vsi a následne od roku 2008 v Centre sociálnych služieb Slnečný dom Prešov.
 

Vyberte región

mark